Νέα

To Quantum Lite της Prodys αποδίδει τα μέγιστα σε περιόδους κρίσης.

Η κρίση του COVID-19 επέφερε ριζική αλλαγή στην καθημερινή εργασία των Δημοσιογράφων του Ραδιοφώνου. Αναγκάστηκαν να συνεχίσουν στο σπίτι τους το έργο της παροχής ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας σε έναν πληθυσμό που έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ. Ο φορητός κωδικοποιητής ήχου Quantum Lite από την Prodys αποτελεί τον ιδανικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης χάρη στην επαγγελματική ποιότητα του ήχου του, την αξιόπιστη μετάδοση μέσω απλών γραμμών IP και την ευκολία στη χρήση.

Η πρόσφατη κρίση του Covid-19 ανάγκασε τους περισσότερους ανθρώπους να μείνουν σπίτι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης και εξάπλωσης της νόσου. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως το Ραδιόφωνο, λόγω της ευρείας παρουσίας του, της αξιοπιστίας και της εγγύτητας του, ήταν απαραίτητα για να κερδηθεί η μάχη κατά του ιού. Έχοντας επίγνωση αυτού, οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί συνέχισαν να μεταδίδουν ζωντανά προγράμματα παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες δημοσιογράφοι τους αναγκάστηκαν να εργαστούν από το σπίτι.

Για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία σημαντικών τεχνικών λύσεων και το Quantum Lite της Prodys αποτελεί την τέλεια λύση, όπως φαίνεται και από τον αριθμό των Ραδιοφωνικών Σταθμών που βασίζονται σε αυτό σήμερα για την καθημερινή τους εργασία.

Το Quantum Lite είναι μοναδικό τόσο ως προ τη σχεδίαση του, όσο και ως προς τη φιλοσοφία του, συγκεντρώνοντας όλες τις αρετές που είναι απαραίτητες για την τηλεργασία στο Ραδιόφωνο: Ποιότητα, Αξιοπιστία, Ευελιξία, Φορητότητα, Φιλικό στο χρήστη, Γρήγορη εγκατάσταση και Ελεγχόμενο από απόσταση.

Ποιότητα και αξιοπιστία

Η ποιότητα της σύνδεσης είναι εγγυημένη από τους αλγόριθμους κωδικοποίησης OPUS και Enhanced aptXTM, οι οποίοι επιτρέπουν την εργασία με ελάχιστη καθυστέρηση και την υψηλή ποιότητα ήχου, αλλά και από το πρωτόκολλο μετάδοσης Prodys BRAVE, το οποίο επιτρέπει τον συνδυασμό έως και 4 συνδέσεων IP (LTEx2 + Wi-Fi + Ethernet), διασφαλίζοντας ότι οι μεταδόσεις γίνονται χωρίς διακοπή του ήχου. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το αποτέλεσμα της εργασίας από το σπίτι ισοδύναμο με εκείνο ενός επαγγελματικού studio.

Ο José Luis García Hernán-Pérez, Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικών Πόρων της Ισπανικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας RNE, δήλωσε για το Quantum Lite ότι: “Για εμάς, το θεμελιώδες ζητούμενο είναι η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη που παρέχει στον συντάκτη ή στον τεχνικό κατά τη διάρκεια των ζωντανών συνεντεύξεων.”

Επίσης, το Quantum Lite είναι έτοιμο να λειτουργήσει με υποδομές SIP (συμβατότητα με οποιονδήποτε διακομιστή SIP) και χάρη στη λειτουργία SIP Diversity mode (διπλών streams), εγγυάται τη σταθερότητα της μετάδοσης που δεν είναι εφικτή στις τυπικές επικοινωνίες SIP.

Ευελιξία: Εργαλεία Αρχείων (Rec, Editor, Play On line, FTP) & Μίκτης Ήχου

Ένα πρόγραμμα που παράγεται στο σπίτι μπορεί να εμπλουτιστεί σημαντικά με την προσθήκη επιπλέον κομματιών φωνής ή μουσικής. Το Quantum Lite σας επιτρέπει να κάνετε εγγραφή, επεξεργασία και αναπαραγωγή αρχείων διαδικτυακά. Επιπλέον, οι εγγραφές μπορούν να φορτωθούν σε διακομιστή FTP αξιοποιώντας πολλούς συνδέσμους IP προκειμένου να επιταχυνθεί η μεταφορά. Ακόμη, είναι εφικτό να έχουμε άμεση πρόσβαση στον διακομιστή FTP για τη λήψη υλικού που θα μας βοηθήσει να προετοιμάσουμε το πρόγραμμα.

Η αναπαραγωγή του πακέτου ήχου μπορεί να αναμειχθεί ζωντανά με τις άλλες εισόδους ήχου (είσοδος MIC/LINE και είσοδος Stereo Line) για πλούσιο ήχο, δίχως να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικό studio.

Δυνατή είναι και η σύνδεση ενός φορητού υπολογιστή στη διεπαφή ήχου USB του Quantum Lite. Το Quantum Lite εντοπίζει τον υπολογιστή ως κάρτα ήχου και τα αρχεία που αναπαράγονται στον φορητό υπολογιστή γίνονται άλλη μία πηγή ήχου που μπορεί να αναμειχθεί με τις άλλες εισόδους ήχου.

Φορητότητα

Καθώς η κρίση του Covid-19 υποχωρεί, ο εγκλεισμός θα χαλαρώσει και το Ραδιόφωνο πρέπει να είναι έτοιμο να επιστρέψει έξω. Με το Quantum Lite δεν χρειαζόμαστε επιπλέον εξοπλισμό γιατί είναι μία ελαφριά μονάδα με διάρκεια ζωής μπαταρίας άνω των 4 ωρών. Με τα δύο ενσωματωμένα μόντεμ LTE που παρέχουν παγκόσμια κάλυψη, σας επιτρέπει να συνεργάζεστε ταυτόχρονα με δύο διαφορετικούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας-δεδομένων, διασφαλίζοντας τη σταθερή σύνδεση οπουδήποτε.

Φανταστείτε τους παρουσιαστές και τους συνεργάτες τους, ο καθένας με ένα Quantum Lite, να περιγράφουν ζωντανά την πραγματικότητα, τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στον κόσμο.

Φιλικό και χειριζόμενο από απόσταση

Απλώς συνδέστε ένα μικρόφωνο και πατήστε ένα κουμπί για να μεταφέρετε τον ήχο του δρόμου στον κεντρικό έλεγχο. Ο José Luis García Hernán-Pérez, Αναπληρωτής Διευθυντής Μέσων της RNE, γνωρίζει πώς είναι να δουλεύεις με αυτόν τον εξοπλισμό: “Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Quantum Lite είναι η απλότητα της χρήσης του. Από την πρώτη μέρα οι συντάκτες μας έχουν προσαρμοστεί πολύ καλά στον εξοπλισμό και τις νέες συνθήκες εργασίας.”

Είναι εξίσου εύκολη και η εγκατάσταση του. Το Quantum Lite είναι ικανό να αποδίδει NAT traversal, οπότε απλώς συνδέστε το με τον οικιακό δρομολογητή σας και είστε έτοιμοι για μετάδοση.

Τι γίνεται αν κάτι πάει στραβά και πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο του εξοπλισμού από το studio για να κάνουμε μία αλλαγή στις παραμέτρους; Σε οποιοδήποτε πιθανό σενάριο αυτό είναι δυνατό να γίνει χάρη στο πρόγραμμα διαχείρισης ProdysControlPlus. Ανεξάρτητα από το πως και το που είναι συνδεδεμένος αυτός ο εξοπλισμός σας: καλωδιακά, Wi-Fi ή μέσω κινητής τηλεφωνίας-LTE, το ProdysControlPlus είναι πάντα σε θέση να τον ελέγχει.

Με λίγα λόγια, στην Prodys, μετά από 25 χρόνια δημιουργικής ιστορίας, συνεχίζουμε να καινοτομούμε στον τομέα των επικοινωνιών συνεισφοράς (contribution communications) με την οικογένεια των φορητών κωδικοποιητών μας και ιδιαιτέρως με τη λύση Quantum Lite. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί και υποκαθιστά, σε μία πολύ προσιτή τιμή, ένα σύνολο ανθρώπων και τεχνικών πόρων, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν είναι εύκολα διαθέσιμοι, συνδράμοντας τον Ραδιοφωνικό Σταθμό όχι μόνον να ενημερώνει αλλά και να ψυχαγωγεί, προσφέροντας παρέα στους ακροατές.

Στην Prodys αισθανόμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι για το ότι εισφέρουμε ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλούς λειτουργίας σε αυτήν τη βιομηχανία.
Πληροφορίες: www.prodys.net

Link: https://www.radiotvlink.com/el/audio/2980