Νέα

iXm & iXm Podcaster Yellowtec: Ο καλύτερος τρόπος Λήψης-Καταγραφής μίας Συνέντευξης.

ΔΤ ανηρτημένο στη Τεχνολογική Πύλη: https://www.radiotvlink.com/el/audio/2366

iXm Podcaster: Η ποιοτική-προσιτή λύση για τους Podcasters
iXm
iXm Heads

Το Μικρόφωνο Εγγραφέας iXm αποτελεί μία καθολική συσκευή εγγραφής που αναπτύχθηκε ειδικά για τους δημοσιογράφους. Με μικρές διαστάσεις για αποτελεσματικότητα, είναι εξοπλισμένο με ένα εύκολο στη χρήση panel οργάνων. Η ενσωματωμένη στο iXm LEA DSP Engine σας προσδίδει άψογες στάθμες ήχου σε κάθε ηχογράφηση. Εναλλάξιμες μικροφωνικές κεφαλές προσφέρουν την απαιτούμενη ευελιξία ως προς το πολικό διάγραμμα της κάψας.

Καθαρίζει η σκηνή! Τώρα έρχεται το Νέο iXm Podcaster.

Για να ανταποκριθεί στις επιθυμίες της κοινότητας του podcasting, η Yellowtec μελέτησε εκ νέου το iXm και ετοίμασε μία επιπλέον έκδοση: το iXm Podcaster, ένα προσιτό εργαλείο για κάθε φιλόδοξο podcaster που λαχταράει την ποιότητα ήχου του Μικροφώνου Εγγραφής (Recording Mic) iXm. Με ευκολία η ενσωματωμένη τεχνολογία ρύθμισης της στάθμης LEA κυριαρχεί σε κάθε περιβάλλον εγγραφής και εξασφαλίζει επαγγελματικό ήχο δίχως να απαιτείται post production! Ως podcaster, εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο για τη δημιουργία περιεχομένου!

Σε σύγκριση με το iXm Recording Mic, το iXm Podcaster λειτουργεί άψογα δίχως την ενσωματωμένη μπαταρία και δίχως εναλλάξιμες μικροφωνικές κεφαλές (mic heads). Υποστηρίζει μόνον τη δυναμική καρδιοειδή μικροφωνική κεφαλή της σειράς iXm PRO της Yellowtec. Αυτό το καθιστά ως ιδανική επιλογή ως προς τον προϋπολογισμό κάθε podcaster που λαχταρά να έχει την ποιότητα του ήχου του iXm. Το Μπλέ θα αποτελέσει το νέο αγαπημένο χρώμα κάθε podcaster.

Περισσότερα εργαλεία για PODCAST της YELLOWTEC

Αυτό που βλέπετε είναι ένα μικρόφωνο εγγραφέας.

iXm by Yellowtec

Αυτό που ακούτε είναι επαναστατικό.

Παρακολουθήστε το Video:“Αυτή, ίσως είναι η πιο συναρπαστική συσκευή που είχα να δω εδώ και πολλά χρόνια. Σωστά μελετημένη και όμορφα κατασκευασμένη, αυτή είναι μία συσκευή για τον 21ο αιώνα,” είπε ο Rob James από το Περιοδικό Resolution.

Φανταστικός Ήχος. Χάρη στη LEA Engine της Yellowtec.

Σχεδιάσαμε το iXm για να γίνει το καλύτερο μικρόφωνο ηχογράφησης που έχει κατασκευαστεί. Μία από τις πιο δύσκολες απαιτήσεις αποτέλεσε η άψογη αυτοματοποιημένη ρύθμιση της στάθμης. Οι μηχανικοί μας κατάφεραν να αναπτύξουν μία συναρπαστικά καινοτόμο διαδικασία: τη LEA Engine του iXm.

Είτε σε ψίθυρο, είτε σε κραυγή, πάντα θα απολαμβάνετε μία άψογη στάθμη. Η LEA σας να υλοποιείτε καταπληκτικές ηχογραφήσεις ακόμα και κάτω από αγχωτικές συνθήκες. Δίχως AGC και χωρίς αλλοιώσεις. Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε. Η ενσωματωμένη LEA DSP Engine της Yellowtec σας προσφέρει κάθε φορά ήχο με τέλεια στάθμη, ανεξάρτητα από το περιβάλλον. Η LEA επιλέγει τη στάθμη των Συνεντεύξεων σας κατά την ηχογράφησή τους.

Η LEA αποτελεί μία μοναδική τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Yellowtec. Σε σύγκριση με τις τυπικές λύσεις AGCs και limiters της αγοράς, η LEA Engine γνωρίζει πως να υπερέχει δίχως να δημιουργεί αλλοιώσεις ή κοινούς θορύβους pumping. Ακόμη και με παύσεις στην ομιλία, ή με έντονο περιβαλλοντικό θόρυβο, LEA Engine λειτουργεί άψογα και η στάθμη παραμένει ομαλή, ακριβώς σαςν να ενσωματώνονταν ένας μικρός τεχνικός ήχου στο μικρόφωνο σας.

Καθορίστηκε η Απλότητα.


Καταγράψτε τη καλύτερη από ποτέ άλλοτε Συνέντευξη με άψογη στάθμη ήχου και με το πάτημα ενός κουμπιού. Με το iXm η εγγραφή πεντακάθαρου ήχου σε εξωτερικούς χώρους ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο εύκολη. Δύο πλήκτρα και τρία φωτιζόμενα εικονίδια σας ενημερώνουν για όλα, καθιστώντας τη λύση iXm ως τον πιο διαισθητικό εγγραφέα που έχετε χρησιμοποιήσει.

Γεια σου, ένας εύκολος πίνακας ελέγχου. Αντίο πολύπλοκες οθόνες.Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε στη λύση iXm είναι η εξαιρετική ευχρηστία του. Ένας μεγάλος σχεδιαστικός στόχος της Yellowtec επετεύχθη με τη LEA, κάτι που επέτρεψε τη σχεδίαση ενός πίνακα ελέγχου που αποτελείται μόνον από τρία φωτιζόμενα εικονίδια: Κατάσταση εγγραφής, κατάσταση μπαταρίας και κατάσταση μνήμης. Επιπλέον, αυτός ο πίνακας ελέγχου είναι ακριβώς εκεί που θα τον περιμένατε, καλά τοποθετημένος και πάντα ορατός. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, ημέρα ή νύχτα, να διατηρείτε τις εγγραφές σας υπό έλεγχο. Ελεύθερος από την υποχρέωση να παρακολουθείτε (monitoring) τη στάθμη του ήχου, μπορείτε να αφιερώσετε πλήρως τη συγκέντρωσή σας στη Συνέντευξή σας και να απολαύσετε μία πιο προσωπική ηχογράφηση δίχως ταλαιπωρία.

Όλο το feedback. Καθόλου Θόρυβος. Ήσυχα πλήκτρα.

Απίστευτο ποσοστό της προσοχής ως προς τη σχεδίασή του δόθηκε σε κάθε λεπτομέρεια του iXm. Τα πλήκτρα είναι ανθεκτικά, μεγάλα και προστατευμένα από τη σκόνη και το νερό. Είναι ομαλά στην αφή, αλλά και αξιόπιστα στις επαναλαμβανόμενες λειτουργίες στο πεδίο. Το πιο σημαντικό, δεν παράγουν θόρυβο από τον χειρισμό τους (handling noise). Με τον πλήρη έλεγχο υπό τον αντίχειρά σας είστε θέση να εστιάσετε σε αυτό που κάνετε καλύτερα.

Ανίκητη αντοχή. Χάρη στην ευφυή διαχείριση της ενέργειας

Η μοναδική παροχή διπλής τροφοδοσίας της Yellowtec προσφέρει απίστευτο συνολικό χρόνο λειτουργίας έως και 16 ωρών. Και όχι μόνον: το iXm διατίθεται στην αγορά με μία ενσωματωμένη, επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου και με μία θήκη τριών τυπικών μπαταριών ΑΑ. Επιπλέον, το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας της Yellowtec θα εξισορροπήσει αυτόματα το φορτίο των πηγών ενέργειας και έτσι δεν μείνετε ποτέ χωρίς ενέργεια. Ο πίνακας ελέγχου του iXm σας προειδοποιεί πολύ νωρίτερα ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε τις μπαταρίες AA για άλλες οκτώ ώρες επαγγελματικής δράσης.

Ποτέ δεν θα χάσετε έστω και μία λέξη. Αναπαραγωγή (Playback), επί τόπου.


Με ρυθμιζόμενο “pre-roll” recording buffer, ποτέ δεν θα χάσετε καμία συνομιλία. Όποτε και αν ξεκινήσετε μία Συνέντευξη, το iXm προσθέτει έως 30 δευτερόλεπτα από buffered ήχο. Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη έξοδο ακουστικών για να ακούσετε τις ηχογραφήσεις κατά τον έλεγχο στο πεδίο. Με τα πλήκτρα playback μπορείτε να περάσετε από track σε track. Ανακοινώσεις με ανθρώπινη φωνή θα σας καθοδηγήσουν ως προς την εγγραφή, εξαλείφοντας την ανάγκη παρακολούθησης των ενδείξεων του track. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο και πιο επιτόπιο από αυτό.

Οι άψογες κεφαλές της Yellowtec ξεχωρίζουν.

Οι εναλλάξιμες κεφαλές μας Twist-Off-Twist-On (TOTO) σας βοηθούν να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον για την εγγραφή σας. Είτε χρειάζεστε Καρδιοειδές, Υπερκαρδιοειδές (supercardioid) είτε Πανκατευθυντικό (omni-directional) πολικό διάγραμμα, μπορείτε εύκολα να αλλάζετε τον εξοπλισμό σας  επιτόπου. Η αυτόματης ευαισθησίας λύση TOTO ανακαλύπτει ποιον τύπο μικροφωνικής κεφαλής χρησιμοποιείτε και προσαρμόζει αυτόματα το DSP στις κατάλληλες παραμέτρους. Δεν απαιτούνται χειροκίνητες ρυθμίσεις!

Το Πανκατευθυντικό Πολικό Διάγραμμα. Απαράμιλλα διευρυμένος ήχος περιβάλλοντος (ambient sound)Οι μικροφωνικές κεφαλές με πανκατευθυντικό πολικό διάγραμμα (Microphone heads with omni-directional pickup pattern) είναι σχεδιασμένες για εγγραφές σε ήσυχο περιβάλλον. Ταιριάζουν καλύτερα για συζητήσεις σε αίθουσες συσκέψεων και για ηχογραφήσεις φωνής στο γραφείο σας ή σε άλλον ήσυχο περιβάλλον.

Καρδιοειδές Πολικό Διάγραμμα. Η ασφαλής επιλογή για όλους τους χώρους.


Ως κατευθυντική κεφαλή, η καρδιοειδής μικροφωνική κεφαλή έχει σχεδιαστεί για εγγραφές σε περιβάλλον με διάφορες στάθμες θορύβου. Έτσι μπορεί να αξιοποιηθεί ως η απάντηση στους ρεπόρτερς-δημοσιογράφους για όλες τις περιπτώσεις. Λόγω του πολικού διαγράμματος της κάψας που σημαδεύει εμπρός για τη λήψη του ήχου, φιλτράρει τον περιβαλλοντικό θόρυβο (background noise) και εξασφαλίζει πεντακάθαρες ηχογραφήσεις με εξαιρετική και φυσική απόκριση συχνότητας. Το καρδιοειδές πολικό διάγραμμα ταιριάζει καλύτερα σε Συνεντεύξεις με ποικίλο περιβάλλον όπως εκδηλώσεις και εξωτερικές τοποθεσίες με αρκετό θόρυβο από την κίνηση (traffic noise).

Το Υπερκαρδιοειδές (supercardioid) Πολικό Διάγραμμα. Καταστολή του θορύβου που είναι έτοιμη για την Αρένα.Οι μικροφωνικές κεφαλές με supercardioid διάγραμμα ηχογράφησης σχεδιάστηκαν για ηχογραφήσεις σε θορυβώδες περιβάλλον. Καθώς η κατευθυντικότητά τους είναι ακόμη μεγαλύτερη από εκείνη των καρδιοειδών, φιλτράρουν κατά τον βέλτιστο τρόπο τον ιδιαιτέρως έντονο θόρυβο του περιβάλλοντος. Έτσι οι υπερκαρδιοειδής κεφαλές εγγυούνται πεντακάθαρες ηχογραφήσεις με εξαιρετική και φυσική απόκριση συχνότητας. Το supercardioid πολικό διάγραμμα ταιριάζει καλύτερα στις συνεντεύξεις που πραγματοποιούνται σε δυνατό περιβάλλον όπως σε σημαντικές εκδηλώσεις, για παράδειγμα σε αθλητικές εκδηλώσεις, αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού ή συναυλίες.

Οι κεφαλές της Σειράς iXm PROΩς δυναμικές μικροφωνικές κάψες, η σειρά μικροφωνικών κεφαλών iXm PRO χαρακτηρίζεται από τη στιβαρότητα των στοιχείων του ηχητικού μετατροπέα τους, ειδικώς στις υψηλές στάθμες ηχητικής πίεσης. Τα διαγράμματα ηχογραφήσεων τους είναι λιγότερο ευαίσθητα στις υψηλότερες συχνότητες σε σύγκριση με τις electrets μικροφωνικές κεφαλές. Οι αργές μεμβράνες των δυναμικών κεφαλών οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα ως προς τις ηχογραφήσεις. Λόγω του δυναμικού μικροφώνου, οι κεφαλές της σειράς iXm PRO είναι λιγότερο ευαίσθητες στον θόρυβο του αέρα ή στον ενδογενή θόρυβο που προέρχεται από την κατασκευή προσφέροντας μία βέλτιστη απόκριση συχνότητας για τηνν εξαιρετική καταγραφή του λόγου.

Τεχνικές Λεπτομέρειες

Η Σειρά Κεφαλών iXm PREMIUM

Ως electret πυκνωτικές μικροφωνικές κεφαλές, η iXm PREMIUM Line Mic Heads δημιουργήθηκαν για την καταγραφή με τη μικρότερη στάθμη ηχητικής πίεσης. Το πολικό διάγραμμα τους για την ηχογράφηση είναι περισσότερο ευαίσθητο  στις υψηλότερες συχνότητες κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη ενός ποιο αποφασιστικού διαγράμματος στην κάτω ζώνη σε σύγκριση με μία δυναμική μικροφωνική κεφαλή. Η κεφαλή της σειράς iXm PREMIUM προσφέρει εξαιρετικά φυσική απόκριση συχνότητας με λύση απομόνωσης των δονήσεων (shock-mount isolation) που προστατεύει τις ηχογραφήσεις σας από τον θόρυβο του χειρισμού από το χέρι σας(handheld noise).

Τεχνικές Λεπτομέρειες

Επιταχύνετε την Παραγωγή του Ήχου σας με το iXm Uplink. peed-up your audio production.Το iXm Uplink αποτελεί μία πρωτοποριακή εφαρμογή (App) για τις συσκευές iOS. Διευκολύνει το uplink δεδομένων από το iXm Recording Microphone και τη φορητή συσκευή σας. Παρέχοντας εξελιγμένο μοντάζ, αρχειοθέτηση και δυνατότητες meta tag, το iXm Uplink App ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τους ρεπόρτερς-δημοσιογράφους λόγω ότι τους επιτρέπει να αποστείλουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) τις ηχογραφήσεις τους απευθείας στο studio ύστερα από το tagging των αρχείων.

Αξιοποιείστε μία Toshiba Flash Air WiFi SD Κάρτα (αυτή συνιστά η Yellowtec) για τη σύνδεση του iXm Recording Microphone με το tablet PC ή το smartphone σας μέσω WiFi. Τώρα τα αρχεία του ήχου μπορούν να κατέβουν  από το iXm σας, να μονταριστούν και να μεταφερθούν μέσω σύνδεσης GSM ή WiFi. Επίσης, μπορείτε να διανέμετε *.WAV, *.BWF και MP2 (MPEG1 Layer2) αρχεία μέσω e-mail, Dropbox και FTP.

Αναβαθμίστε το iXm σας.

Το iXm Uplink είναι τώρα διαθέσιμο για όλα τα smartphones και tablets με λειτουργικό σύστημα iOS. Λάβετε το δωρεάν από το App Store.

Παρακολουθήστε το Video:


Η ζωή μπορεί να είναι τόσο εύκολη.

Όλα όσα χρειάζεστε. Το Πακέτο iXm (iXm Bundle).Το iXm Bundle σας προσδίδει όλα εκείνα που χρειάζεστε από το iXm, σε ένα σπουδαίο πακέτο που διατίθεται σε εξαιρετική τιμή.

Μία γεμάτη θήκη για το iXm.

Η θήκη, δηλαδή το iXm Pouch προσφέρει την καλύτερη προστασία για το iXm σας. Η εύρωστη θήκη-τσάντα μεταφοράς-αποθήκευσης ταιριάζει άψογα στο iXm σας και το διασφαλίζει από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Το αντιανέμιο, δηλαδή το iXm Windscreen βρίσκεται εκεί για να προστατεύσει το μικρόφωνο-εγγραφέας σας όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους. Κάθε φορά σε συνθήκες ηχογραφήσεων με ισχυρό άνεμο δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσετε. Για να είστε σε θέση να αξιοποιήσετε στο μέγιστο βαθμό το iXm, το iXm Bundle περιλαμβάνει, ακόμη, μία Wifi SD Κάρτα. Χάρη σε αυτήν την κάρτα μπορείτε να συνδεθείτε εξ’ αρχής με το iXm Uplink App.

Λεπτομέρειες

Ακόμη, τώρα διατίθενται Πακέτα iXm (iXm Bundles) στην έκδοση με WaveLab (WaveLab Yellowtec Edition).


Σε συνεργασία με τη Steinberg, η Yellowtec σας προσφέρει ένα ολοκαίνουργιο ολοκληρωμένο πακέτο εγγραφής και μοντάζ ήχου που ανταποκρίνεται άψογα στις ανάγκες των σημερινών δημοσιογράφων. Η Steinberg παρέχει μία εξατομικευμένη έκδοση του λογισμικού μοντάζ WaveLab, η οποία προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες. Η Yellowtec το συνδυάζει σε αυτό το πακέτο με το Recording Microphone της iXm ή με το Mic LEA Audio Interface της PUC2.


Η Έκδοση WaveLab Yellowtec παρέχει ένα άμεσο interface που περιλαμβάνει περιέχει όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται για το μοντάζ και την επεξεργασία του ήχου στις καθημερινές δημοσιογραφικές και broadcast εφαρμογέςs. Στις βασικές δυνατότητες περιλαμβάνονται λειτουργίες cutting, εξομάλυνσης, fades, διαχείρισης μεταδεδομένων, διαχείρισης marker και επιλογές rendering. Όλες αυτές βρίσκονται τοποθετημένες σε ένα κεντρικό ribbon ώστε να παραμένετε εστιασμένοι στις εργασίες του μοντάζ της Συνέντευξης.

Γνωρίστε περισσότερα για τη WAVELAB YELLOWTEC EDITION

Η ισχύς του όλα-σε-ένα iXm WaveLab Bundle συνίσταται στην εύκολη και την απλή ροή εργασίας. Ηχογραφήστε Συνεντεύξεις στην υψηλότερη ποιότητα με το iXm και μεταφέρετε αυτές μέσω του iXm Uplink App και του WiFi απευθείας στον φορητό υπολογιστικό σύστημά σας μέσα σε ένα standard φάκελο (folder) που παρακολουθείται από τη WaveLab Yellowtec Edition. Το λογισμικό διαβάζει οποιονδήποτε marker έχετε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων και καθιστά το μοντάζ ιδιαίτερα εύκολο.