Νέα

Η Spacecom υπογράφει συμβόλαιο για τη λειτουργία ενός δορυφόρου στην τροχιακή θέση 4°W

Η Spacecom ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συνεργασία με την AsiaSat για την μετεγκατάσταση του δορυφόρου AsiaSat 8 από τη σημερινή τροχιακή θέση του στην τροχιακή θέση της Spacecom 4°W. Ο AsiaSat 8 θα βρίσκεται στην ίδια θέση μαζί με τον AMOS-3, για χρονική περίοδο τεσσάρων ετών.

Η Spacecom (Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ: SCC) ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συνεργασία με την AsiaSat για την μετεγκατάσταση του δορυφόρου AsiaSat 8 από τη σημερινή τροχιακή θέση του στην τροχιακή θέση της Spacecom 4°W (4 μοίρες Δυτικά). Ο AsiaSat 8 θα βρίσκεται στην ίδια θέση μαζί με τον AMOS-3, για χρονική περίοδο τεσσάρων ετών (4). Ο AsiaSat 8 θα συμπληρώσει τον AMOS-3 στην προσφορά ενός πλήρους εύρους υπηρεσιών επικοινωνιών. Ο δορυφόρος αναμένεται να ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσία γα την Spacecom το πρώτο τρίμηνο του 2017 και θα αντικαταστήσει τον AMOS-2. Η Spacecom έχει την επιλογή της επέκτασης της συμφωνίας για έναν επιπλέον χρόνο.

Μετά τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές, η AsiaSat θα ανατοποθετήσει τον δορυφόρο της στην τροχιακή θέση 4°W, όπου αναμένεται να φτάσει εντός 45 ημερών. Η λειτουργία του AsiaSat 8, μετά τις δοκιμές, θα καλύψει τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ευρώπη και την Αφρική, επιτρέποντας στην Spacecom την παροχή επιπλέον χωρητικότητας και υπηρεσιών στους πελάτες της.

Ο David Pollack, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Spacecom, είπε: “Είμαστε ευτυχείς πού ενισχύουμε τους δεσμούς μας με την AsiaSat. Ο δορυφόρος AsiaSat 8 μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας στην τροχιακή θέση 4W μετά από το αναμενόμενο τέλος της ζωής του AMOS-2 και να τους παρέχουμε επιπλέον χωρητικότητα και υπηρεσίες.”

Ο Andrew Jordan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AsiaSat, είπε: “Καλωσορίζουμε την Spacecom ως τον πιο πρόσφατο πελάτη μας. Η ανώτερη απόδοση του AsiaSat 8 ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες της Spacecom. Προσδοκούμε την ανάπτυξη αυτής της ισχυρής συνεργασίας τα προσεχή χρόνια.”

source: https://amos-spacecom.com/press/spacecom-signs-a-contract-for-operating-a-satellite-at-4w-orbital-position/